5.04.2015

Windows XP Windows 8'den Daha Fazla Kullanılıyor!

Microsoft'un Yaşayan Efsanesi XP, Windows 8'den Daha Fazla Kullanılıyor!





Microsoft’un Windows 10 üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı şu günlerde gelen bir rapor, XP’nin henüz ölmediğini ortaya çıkardı. Rapora göre XP hem Windows 8 hem de Windows 8.1’in toplamından daha fazla sayıda kullanıcıya sahip.

Yaklaşık 1 sene önce Microsoft, artık Windows XP için güncelleme yayınlamayacağını açıklamıştı. O tarihten itibaren XP’nin yavaş yavaş kaderine mahkum bir şekilde yok olması bekleniyordu fakat olaylar hiçte beklendiği gibi gelişmedi.

Analistler, kullanıcıların, Microsoft’un yeni işletim sistemlerine geçiş evresinin zaten çok hızlı olmayacağını söylüyorlardı. Fakat eminiz ki hiç kimse geçiş evresinin bu kadar yavaş olacağını tahmin etmemiştir. Rakamlara baktığımızda Windows 8 %3.52, Windows 8.1 de %10.55’lik bir kullanıcı kitlesine sahip. XP ise yaklaşık 1 yıldır güncellemelerden nasibini alamıyor olsa da hala %16.94’lük kullanım oranına sahip.



Bu rakamlar açıklandıktan sonra Microsoft’ta ‘arkadaş Windows 10 da böyle olursa yandık’ düşüncesi oluşabilir. Haksız da sayılmazlar, çünkü bir kullanıcı gözüyle baktığımda insanların alışkanlıklarını kırmak gerçekten çok zor. O yüzden Microsoft’un yazılım üzerinde çalıştığı gibi kullanıcılar üzerindeki bu algının nasıl kırılabileceğiyle ilgili de çalışması gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Haberdar OL !

Bizimle İletişime Geç !

Email us: yildirimirfan@hotmail.com.tr

Email us: info@irfanyildirim.com

Blog Yazarımız