27.02.2015

FBI Rus Hackeri Bulana 3 Milyon Dolar Ödül Verecek!

FBI Rus Hackeri Bulana 3 Milyon Dolar Ödül Verecek!



Rekor ödülün verilmesi sebebi aslında çok açık. Bir türlü yakalanmayan Rus bilgisayar korsanının yakalanması için 3 milyon dolar verilecek.







ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI siber suçlular listesinin en üst sıralarında yerini alan Rus bilgisayar korsanını yakalatana tam 3 milyon dolar yaklaşık olarak 7,5 milyon lira para ödülü vereceğini açıkladı. 

Evgeniy Boğaçev'in yakalanması önemli çünkü insanların bilgisayarına izinsiz yazılım yükletip oturduğu yerden haksız kazanç elde ediyor. Geçtiğimiz yıl 100 milyon dolardan fazla paranın çalındığından siber suç operasyonunda suçlanan Bogaçev'in yakalanması için elinden geleni yapan FBI bir hayli çaresiz kalmış. 1 milyondan fazla bilgisayara izinsiz girişler yapan Bogaçev'in kurduğu GameOver Seus isimli siber saldırı da örgütünün geçen yıl düzenlediği saldırılardan 1 milyondan fazla kullanıcı etkilenmiş.

ABD ile Rusya arasında suçluların iadesine yönelik ise bir anlaşma bulunmuyor. Buna rağmen FBI Siber Suçlar Birimi bu konuyla ilgili Rus iç istihbarat servisinin siber suçlarla mücadele için birlikte çalışmaya hazır olduğunu açıklamış. Bogaçev'in yakalanıp ABD'ye götürülmesine biraz zor gözüyle bakılıyor. Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl gelişmeler ortaya çıkacak.. 









Kaynak:Veteknoloji

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Haberdar OL !

Bizimle İletişime Geç !

Email us: yildirimirfan@hotmail.com.tr

Email us: info@irfanyildirim.com

Blog Yazarımız